ГолосUA
19:13 15/01/2009

Тимошенко: для невиплати зарплати немає жодних підстав

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила впевненість у тому, що у мерів не було ніяких підстав не заплатити соціальні виплати працівникам бюджетних установ.

Про це вона заявила сьогодні під час наради з губернаторами та мерами обласних центрів з питань протидії світовій фінансовій кризі.

Вона доручила керівникам областей здійснити перевірку звітності щодо виплати заробітної плати та інших соціальних виплат працівникам бюджетних установ.

За її словами, місцеві керівники можуть погашати заборгованість по соціальним виплатам за рахунок минулорічних залишків коштів місцевих бюджетів.

“Сума таких залишків складає 5,9 мільярдів гривень. Це теж ваш ресурс, плануйте, витрачайте, споживайте”, — зазначила вона.

Юлія Тимошенко назвала надзвичайною подією хоча б одну невиплачену бюджетникам копійку і пообіцяла розібратися з цим на рівні “голів обласних державних адміністрацій, на рівні облрад і на рівні уряду”.

При цьому Юлія Тимошенко відзначила, що тільки Чернігівська область має 2 млн. грн. заборгованості перед працівниками бюджетної сфери. Також за іі словами, негативна ситуація із виплатою заборгованості по заробітній платі в Донецькій, Луганській, Харківській, Львівській областях та в місті Києві. 

Читайте также по теме