Тимошенко до в’язниці не посадять, але намагатимуться “видавити” за кордон — політолог

 

size="3">Переслідуючи екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, влада не намагається посадити її за грати, а тільки “вижити” за межі України.

 

size="3">Таку думку висловив керівник соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="3">Ніхто Тимошенко садити до в'язниці не буде. Тому що вони тоді створюють героя та жертву. Більше того довести справу до суду, а тримати Тимошенко довго також не можна. Тому насправді я думаю, що йдеться про різні способи тиску на неї, у тому числі і загрозою посадити до в'язниці для того, щоб просто видавити її за територію України”, — сказав експерт.

 

size="3">Він додав, що існує така практика коли влада обирає політичне переслідування з метою знищення свого супротивника, водночас не розуміючи, що такі дії можуть вивільнити дорогу іншим опозиційним силам. “Це політична боротьба. У багатьох країнах третього світу йде така боротьба. Де влада намагається задавити опозицію, і при цьому не розуміє, що якщо задавити опозицію на її місці виросте інша. Якщо задавити БЮТ та Тимошенко, то на їхнє місце з'являться нові “прогресивні” сили праві та ліві”, — пояснив В. Небоженко.

 

size="3">Нагадаємо, у середу, 15 грудня, Генеральна прокурат
size="3">ура допитала екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та винесла обвинувачення в рамках справи, порушеної в зв'язку з використанням коштів, отриманих за кіотським протоколом.

 

size="3">Водночас, вже наступного дня фракція “БЮТ-Батьківщина” заблокувала роботу парламенту з вимогою “припинити політичні переслідування їхнього лідера”.

 

Читайте также по теме