ГолосUA
08:28 16/02/2009

Тимошенко домовилась з ЄК по співпрацю в галузі малого і середнього бізнесу

Український уряд має намір підписати спільну з Європейською комісією декларацію про співпрацю в галузі розвитку малого і середнього бізнесу.

Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на зустрічі з віце-президентом ЄК Гюнтером Ферхойгеном, повідомило РБК-Україна.

Ю.Тимошенко відзначила, що сьогодні малий і середній бізнес переживає складні часи внаслідок складної ситуації в банківській сфері і девальвації національної валюти. Вона запевнила віце-президента ЄК в тому, що уряд України застосувало 4 кроки з підтримки малого і середнього бізнесу.

Зокрема, вони можуть працювати за спрощеною системою оподаткування і таких підприємств, за її словами, біля 2,7 млн. Уряд проводить ефективну дерегуляторну політику, за допомогою держбюджету надається компенсація за процентами кредитів комерційних банків, малий і середній бізнес має можливість без оподаткування завозити з-за кордону обладнання, яке не виробляється в Україні.

В свою чергу віце-президент ЄК відзначив, що Україна є пріоритетною країною у співпраці для ЄК, оскільки є найбільшою країною-сусідом ЄС.

 

Читайте также по теме