ГолосUA
11:51 21/08/2009

Тимошенко доручила Мінфіну забезпечити виплату зарплат бюджетникам

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко дала доручення Міністерству фінансів забезпечити переведення коштів держбюджету, передбачених на інші статті видатків, на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери.

Про це вона заявила сьогодні під час селекторної наради.

 «Мінфіну провести всі необхідні рішення через Бюджетний комітет Верховної Ради … і частину фінансових видатків, які передбачені на інші статті видатків в центральному бюджеті, перевести на забезпечення заробітних плат в бюджетній сфері», — наголосила вона.

За словами Б. Тимошенко, усі заробітні плати працівникам бюджетної сфери мають бути проіндексовані відповідно до реального рівня інфляції. /> «В усіх областях, містах, селах, селищах мусять бути проіндексовані видатки на заробітну плату згідно з реальними показниками інфляції … Листопад – грудень – показники будуть відкориговані і будуть додатково з’ясовані джерела (фінансування цих видатків)», — сказала Ю.Тимошенко.

Також вона повідомила, що на сьогодні є заборгованість з зарплати перед вчителями тільки у Донецькій області. Ю.Тимошенко закликала керівництво області до 1 вересня погасити ці борги. За її словами, у зведеному консолідованому бюджеті України на 2009 р. на фінансування освіти передбачено 65,8 млрд грн.

Також Ю.Тимошенко повідомила про необхідність проведення на урядовому рівні спеціальної наради, присвяченої реформуванню професійно-технічних училищ. За її словами, частина ПТУ має бути на балансі підприємств, кадри для яких готуються в навчальних закладах, частина – на місцевому рівні, лише деякі ПТУ – на державному рівні.

За матеріалами «РБК-Україна»

 

Читайте также по теме