ГолосUA
10:17 20/07/2009

Тимошенко доручила НКРЄ переглянути з 1 жовтня ціни на газ для населення

Кабінет Міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики переглянути з 1 жовтня ціни на газ для населення з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, що включає в повному обсязі інвестиційну складову для збільшення видобутку газу в Україні.

Про це сказано в плані заходів на 2009 рік щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", затвердженого розпорядженням № 795 від 10 червня, повідомили Українські новини /> .

Аналогічна рекомендація також надана Міністерству палива й енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів і "Нафтогазу".

Крім того, Кабмін доручив протягом липня-серпня розробити план заходів щодо поступового переходу до економічно обґрунтованих цін на газу для всіх категорій споживачів.

Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну доручено підготувати в липні-серпні пропозиції щодо залучення "Нафтогазом" позик під державні гарантії для реалізації інвестиційних проектів з облаштованості Субботінського нафтового родовища на шельфі Чорного моря, розробки й облаштованості Одеського і Безіменного газових родовищ, забезпечення завантаження підземних газових сховищ.

Урядом також доручено Державній податковій адміністрації й Мінфіну надати протягом 2009 року НАКу і його дочірнім компаніям "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Газ України" і державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз" розстрочку із сплати суми податкових зобов’язань, що виникають в 2009 році, строком до 60 місяців на умовах податкового кредиту.

Крім того, Кабмін доручив Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну, Державній митній службі, Податкової й НАКу в липні-серпні підготувати й подати на розгляд уряду законопроекти про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" про списання "Нафтогазу" і його дочірнім компаніям, а також "Чорноморнафтогазу" сум пені й штрафних санкцій, нарахованих контролюючими органами за порушення вимог податкового, митного й валютного законодавства.

Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфін, Фонду державного майна й НАК повинні до вересня підготувати й подати уряду проект акту про внесення змін до фінансових планів "Укргазвидобування" й "Укртрансгазу" на 2009 рік для поліпшення фінансового стану цих компаній.

Зокрема, мова йде про збільшення статутних фондів цих компаній.

Крім цього, уряд доручив Мінпаливенерго, Мінфіну й НАКу в липні-серпні розробити акти, що стосуються встановлення для видобувних підприємств "Нафтогазу" нульової ставки рентної плати за природний газ, видобутий в Україні, що реалізується вповноваженому Кабміном суб’єктові для формування ресурсу природного газу, і за газовий конденсат, що видобувається на території України.

Мінпаливенерго, Мінфіну й НАКу доручено в липні-серпні розробити акти, що стосуються встановлення для газотранспортних підприємств НАКу нульової ставки рентної плати за транзитне транспортування природного газу.

 

Читайте также по теме