ГолосUA
16:37 29/10/2008

Тимошенко доручила повернути українським артистам 1 мільярд гривень

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сформувала робочу групу з вирішення питання повернення українським артистам 1 мільярда гривень, які були зібрані організаціями колективного управління за їхню творчість.

Про це сьогодні повідомила під час прямої телефонної лінії "Комсомольської правди" співачка Руслана Лижичко.

За словами артистки, Юлія Тимошенко зустрілась з групою українських артистів для обговорення аудіопіратства в Україні. Ця зустріч стала відповіддю Прем’єра на відкритий лист до неї, в якому артисти просили повернути їм гроші за використання творчості, які збирають з різних закладів організації колективного управління. Внаслідок зустрічі Юлія Тимошенко наказала сформувати робочу групу з вирішення цієї проблеми.

Руслана Лижичко нагадала, що пройшло більше п’яти років після прийняття постанов Кабінету міністрів України, які зобов’язують телерадіокомпанії, всі заклади громадського харчування (кафе, бари, ресторани), заклади торгівлі (супермаркети, торгово-розважальні центри), заклади дозвілля (клуби), підприємства транспорту (таксі, маршрутні таксі, оператори автобусних і залізничних перевезень), у яких звучить музика, платити відсоток від своїх доходів тим, хто створив музичний продукт. 

 

 

Читайте также по теме