ГолосUA
15:00 22/02/2010

Тимошенко готується до перемоги на місцевих виборах — експерт

Ініціювання фракцією БЮТ розгляду питання про відставку Юлії Тимошенко з посади Прем’єр-міністра на позачерговому засіданні Верховної Ради 24 лютого є тактичним кроком для її перемоги на місцевих виборах.

Про це заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, ініціювання фракцією БЮТ відповідного засідання парламенту є “виправданою політикою”. “Це виправдана політика з тієї причини, що команда Тимошенко показала через Вищий адміністративний суд, що питання легітимності нового Президента під сумнівом”, — сказав він.

Крім того, на думку В. Бали, такий хід команди Прем’єр-міністра продиктований бажанням здобути перемогу в місцевих виборах і затягнути створення нової коаліції в парламенті. “Це (заява про відставку — ред.) для того, щоб її (Ю, Тимошенко — ред.) опоненти не звинувачували, що вона тримається за владу. Це може стати й серйозним каталізатом того, що Верховній Раді буде проблематично створити нову коаліцію. Якщо це (голосування за звільнення — ред.) все ж таки відбудеться, вона підбере весь електорат демократичної коаліції. Якщо хтось з цієї коаліції проголосує за її відставку, це дозволить їй серйозно закріпитися на місцевих виборах”, — переконаний політолог.

При цьому він зазначив, що оскільки швидку перемогу Ю. Тимошенко не здобула, вона пішла довшим шляхом. “Головне завдання, яке їй радники поставили: бліц-кригу не вийшло, але в результаті можна спокійно боротися далі. Досі вона є основним центром, навколо якого крутяться події Україні. Все відбувається навколо тих дій, що створює Тимошенко, яка не виграла вибори”, — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, перший віце-прем’єр-міністр О. Турчинов заявив, що фракція БЮТ ініціює позачергове засідання парламенту для розгляду постанови про відставку уряду 24 лютого.

А. Йовик

 

Читайте также по теме