ГолосUA
10:09 25/02/2009

Тимошенко хоче притягти до відповідальності «несвідомих» власників підприємств

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що власників великих підприємств за звільнення працівників і скорочення заробітної плати треба притягнути до Генеральної прокуратури України.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це вона сказала перед засіданням уряду.

«Уряд не скоротив жодної людини у бюжетній сфері і зарплати платить, як тільки може. У той час, як реальний сектор економіки — так звані хвалені приватні власники, — роблять протилежне і скорочують людей, зарплати, влаштовують безкоштовні відпустки», — наголосила прем’єр-міністр.

За словами Юлії Тимошенко, для неї така політика не є зрозумілою, адже коли підприємства приватизовувалися за безцінь і на офшорні рахунки переказувалися десятки мільйонів гривень, ніхто не обурювався.

«Сьогодні, коли гроші накопичені в офшорах, треба повернути їх у свої банки і заплатити депозити. Усі, хто не ставив колись запитань, чомусь не здають свої офшорні рахунки, а зраджують людей», — сказала вона.

Голова уряду зауважила, що була б рада побачити у Генеральній прокуратурі людину, «партнера», який би притягнув до відповідальності тих, хто не виплачує заробітну плату та скорочує людей з роботи.

 

Читайте также по теме