ГолосUA
11:30 20/10/2008

Тимошенко каже, що може відмовитись від прем’єрського крісла

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко готова відмовитись від своєї посади, якщо знайдеться гідна кандидатура і це сприятиме консолідації.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції після засідання представників фракцій у парламенті.

«Я зібрала сьогодні представників фракцій і запропонувала їм можливі посади міністрів, не тому, що сьогоднішні працюють погано, а лише для того, щоб створити таку силу в Україні, яка зможе підняти її і з економічної, і з політичної кризи», — наголосила Юлія Тимошенко.

За словами голови уряду сьогодні повинно було вирішитись важливе питання об’єднання у потужну антикризову консолідацію уряду, парламенту, Нацбанку та Секретаріату Президента. «На жаль, дехто проігнорував моє запрошення, тому дозволю собі назвати цих політиків немудрими, оскільки вони не розуміють сьогоднішньої проблеми», — підкреслила вона. Тим не менше за оцінкою Юлії Тимошенко, «був зроблений перший крок до об’єднання сил».

Юлія Тимошенко також наголосила, що уряд розробив серйозні зміни до бюджету України, які передбачають суттєву економію грошей та «затягування пасків». Разом з тим Прем’єр зазначила, що уряд підготував законопроект, що передбачає внесення змін до 240 законів з метою підтримання виробників, експорту, імпорту, будівництва. При цьому вона вкотре підкреслила, що уряд не втручатиметься в роботу Національного банку України.

 

Читайте также по теме