ГолосUA
19:03 26/11/2008

Тимошенко: Ми своєчасно сплачуємо за газ

Україна вчасно розраховується за газ.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це заявила Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, наразі існує проблема не з оплатою газу, а з його закачкою.

“Все, що Україна споживає сьогодні у вигляді природного газу, нормально і своєчасно оплачується. Мова сьогодні іде про певні питання, які виникли при закачці природного газу в сховища”, — прокоментувала ситуацію Прем`єр.

Як зазначила Юлія Тимошенко, в усі минулі роки закачка природного газу в сховища закінчувалась 15 жовтня. Після цього терміну починалось технологічне взяття газу зі сховищ. Проте, останнім часом споживання газу зменшилося, і закачка газу була продовжена до листопада, і це викликає технічні проблеми.

Прем`єр підкреслила, що РосУкрЕнерго заборгував Газпрому 2,2 — 2,4 млрд доларів, проте це не заборгованість України перед РосУкрЕнерго, а борг РосУкрЕерго перед Газпромом.

Окрім того, Україна закачала 17 млрд. кубометрів газу, і вони належать НАК “Нафтогаз України”, а не посереднику. Для виплати боргових зобов`язань РосУкрЕнерго Тимошенко готова надати Газпрому 11,5 млрд кубометрів газу з українських сховищ.

На думку Прем`єра, “істерики” в пресі щодо газової ситуації пов`язані з останньою спробою політиків зберегти РосУкрЕерго, проте, їм це не вдасться. Юлія Тимошенко наголосила, що за допомогою її уряду корупція в сфері природного газу завершена.

 

Читайте также по теме