ГолосUA
15:35 11/02/2010

Тимошенко на мерських виборах набере менше, аніж на президентських — політолог

У випадку своєї відставки прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко може претендувати на посаду мера столиці. Про це заявив керівник Центру політичних досліджень ”Пента” Володимир Фесенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Це цілком реально. А чому ні? Але спочатку треба у Верховній Раді прийняти рішення про позачергові вибори в Києві. Бо бачимо, що "регіонали" не хочуть за це голосувати. Однак рішення про такі вибори може бути певним компромісом з "регіоналами", бо в Тимошенко немає більшості для голосування за вибори мера" — наголосив він.

Проте, за словами політолога, те, що більше 65% киян підтримали Тимошенко на президентських виборах, не можна ототожнювати із виборами мера столиці.

"На мерські вибори може балотуватися Сергій Тігіпко, Віталій Кличко. І тоді в Тимошенко набагато менше шансів здобути гарний результат. Тому це ризиковано" — зазначив Фесенко. "Хоча цього аж ніяк не можна виключати. В нашій політиці можливо все, що завгодно. Якщо буде така можливість, то дуже вірогідно, що вона буде балотуватися".

О.Смалюхівська

 

Читайте также по теме