ГолосUA
15:59 20/01/2009

Тимошенко називає останні переговори по газу взірцем

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що ціна на газ для українських споживачів у 2009 році – суттєве досягнення переговорного процесу між Україною та Росією. Про це вона заявила на спільній прес-конференції з Комісаром ЄС з питань енергетики Андрісом Пібалгсом.

«Те, що вдалося здобути, я вважаю це серйозним досягненням в переговорному процесі між Україною і Росією, серйозними поступками назустріч один одному», — підкреслила Прем’єр-міністр.

Юлія Тимошенко нагадала, що після того, як у кінці 2008 року були зірвані переговори з російською стороною щодо укладання газових угод на 2009 рік, Президент та Прем’єр-міністр Російської Федерації заявили про денонсування всіх домовленостей з 1 січня 2009 року та встановлення ринкової ціни на газ для України. За словами Прем’єр-міністра, у такому випадку Україна би втратила 5 млрд. доларів.

Глава Уряду зауважила, що «було дуже важко, і, на перший погляд, майже безнадійно, повернутися до будь-яких пільгових, перехідних форм на 2009 рік».

Юлія Тимошенко наголосила, що українсько-російські газові переговори стали ще одним прикладом того, «як потрібно будувати відносини між державами, незважаючи на дуже великі конфлікти, роздуті, мати мудрість повертатися до початків переговорного процесу». />  
 

 

Читайте также по теме