ГолосUA
15:31 05/12/2009

Тимошенко обіцяє не допустити рейдерських атак на «Турбоатом»

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що не допустить рейдерських атак на підприємство "Турбоатом".

Про це вона заявила під час перевірки роботи відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" та спілкування з працівниками даного підприємства, повідомили у прес-службі уряду. 

Юлія Тимошенко підкреслила, що завод «Турбоатом» виробляє найкращі турбіни у світі. За її словами, на сьогодні підприємство знаходиться на підйомі, обсяги його виробництва збільшуються: «І сьогодні це славне підприємство розглядають деякі кола, як ласий шматок для тіньової приватизації. І хочу впевнено сказати, що я як Прем’єр-міністр не допущу ніяких рейдерських зазіхань на «Турбоатом». Вона наголосила, що підприємство є прибутковим і не потребує ніяких «сумнівних» втручань.

Юлія Тимошенко повідомила, що під час спілкування з керівництвом «Турбоатому» було обговорено можливі спільні кроки щодо модернізації підприємства: «Ми визначили, що потрібно приблизно 100 млн.дол. для того, щоб здійснити повну модернізацію заводу, таку, як потрібно на цьому етапі, і домовилися, що держава виступить співгарантом для отримання такого кредиту, який буде окупним і який буде взятий під мінімальні відсотки».

Глава уряду зазначила, що підприємство "Турбоатом" на сьогодні здатне забезпечити у повному обсязі вітчизняну атомну енергетику турбінами, корпусами для реакторів, а також обладнанням для гідроенергетики. При цьому вона додала, що "Турбоатом" також бере участь у модернізації Дністровської ГАЕС. 

Прем’єр-міністр підкреслила, що продукцію «Турбоатому» отримують 45 країн. 

 

Читайте также по теме