ГолосUA
11:27 05/01/2010

Тимошенко оскаржить рішення Центрвиборчкому щодо голосування на дому

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у вівторок звернеться до суду для скасування рішення Центральної виборчої комісії, яке дозволяє голосування на президентських виборах на дому.

Про це вона повідомила під час брифінгу у Борисполі.

За словами глави уряду, «більшість членів ЦВК, які контролюються Віктором Януковичем", 4 січня прийняли рішення, яке дозволяє голосувати на дому «всім охочим».

Ю.Тимошенко наголосила, що вперше Центрвиборчком прийняв таке рішення 12 грудня 2009 року, а 19 грудня воно було скасоване рішенням суду за позовом прем’єра. «Ми сьогодні звертаємося до суду для того щоб ще раз довести, що саме та частина Центральної виборчої комісії, яке представляє Януковича, готує фальсифікації. І ми будемо звертатися до суду, щоб скасувати це рішення ЦВК про право голосувати на дому людей по бажанню», — сказала прем’єр.

Ю.Тимошенко додала, що вона підготує звернення до міжнародних організацій, які слідкують за перебігом виборчого процесу в Україні, зокрема до ОБСЄ та до всіх дипломатичних представництв, які працюють в Україні.

 

4 січня на засіданні Центральної виборчої комісії було прийнято рішення, що для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За нього проголосували 8 членів ЦВК, 4 – «проти» та двоє утримались.

За матеріалами: «РБК-Україна»

 

Читайте также по теме