ГолосUA
10:52 07/10/2008

Тимошенко переконана, що Ющенко забороняє депутатам «НУ-НС» відновлювати коаліцію

Президент України Віктор Ющенко прямо заборонив своїй фракції відновлювати коліцію, і саме через його небажання країна перебуває в політичному хаосі.

 

Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час прес-конференції в Києві, коментуючи вчорашній виступ Президента.

 

Ю.Тимошенко зазначила, що володіє такою інформацією від депутатів «НУ-НС». «Ми підписали всі ультиматимуми Президента, хоча категорично були й досі залишаємося з ним не згодні. Скасували закони, пішли на поступки, а Президент й надалі продовжує звинувачувати НАТО у невідновленні коаліції».- зауважила Прем’єрка.

 

Також вона повідомила, що зібрала 155 підписів, депутатів своєї фракції за коаліційне відновлення, і висловила переконання, що всі без виключення партії, і депутати від партії «НУ-НС», й Блок Литивина теж, за відновлення коаліції та проти дострокових виборів. «Зараз справа лише за Віктором Ющенко. Лише від нього залежить доля країни, адже кидати Україну в ще одні дострокові вибори — це злочин. Я провела переговори з блоком Литвина і переконана, у його бажанні приєднатися до коаліції та його небажанні провести дострокові вибори. Тому вкотре наголошую, що лише Президент причина політичної кризи, яка сталася в українському Парламенті».

 

Тимошенко упевнена, що ПР та Секретаріат перебували у змові, і на це вказує сьогоднішня готовність регіоналів до дострокових виборів, які вони висловили нещодавно у Парламенті.

 

Щодо залякувань Президента відносно розпуску Параламенту, Тимошенко наголосила, що це лише недержавницька, антиконституційна політика. «23 числа — це дата, коли за Конституцією можна розпустити Парламент. До цього часу, такий вчинок Президента буде прямим порушенням законів України»,- зауважила вона.

 

Прем’єрка не прокоментувала свої вчинки, у разі якщо Президент все ж таки розпустить Парламент, мотивуючи це тим, що вона сьогодні зробить все можливе, аби дострокові вибори не відбулися.

 

Читайте также по теме