ГолосUA
06:25 16/02/2010

Тимошенко піде у відставку в день створення нової коаліції – БЮТ

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко піде у відставку разом зі своїм урядом у день створення нової парламентьскої коаліції.

Про це депутат Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв заявив в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Є коаліція — в той же день уряд Тимошенко подає у відставку, немає такої коаліції – безвідповідально і аморально йти у відставку. Це буде втечею, якщо хочете, з поля бою, де є економіка, за яку відповідальність несе цей уряд і робитиме це далі до призначення нового уряду», — зазначив він.

За словами С. Соболєва, на сьогодні для Ю. Тимошенко найкращий варіант — піти у відставку. «Але давайте далі аналізувати, що відбуватиметься з країною… Нової коаліції немає, а це означає, що починається відлік часу, 60 днів, для формування нового уряду. У випадку, коли він не сформований, Президент розпускає парламент і дається ще 60 днів для обрання нової Верховної Ради. Далі нова коаліція, якщо вона ще вийде, а ми пам’ятаємо, як по два-три місяці вона формувалася…», — проаналізував політик.

Таким чином, на його думку, країна, щонайменше на півроку, «залишається без уряду, без коаліції, без бюджету».

«Саме в тому, я вважаю, саме і полягає політична мужність Тимошенко, коли вона заявила, що готова в найважчих умовах, доки Партія регіонів не створить коаліцію, залишаться прем’єром. Після того, як тільки буде створено нову коаліцію, без сумніву, уряд піде у відставку. Зараз це був би повністю відповідальний крок, який кидав би країну в найгірші умови та напризволяще», — підсумував С. Соболєв.

А. Береза

 

Читайте также по теме