ГолосUA
10:11 18/11/2009

Тимошенко побачила економічне одужання країни

Українська економіка почала пришвидшеними темпами виходити з кризи.

Про це під час відкриття засідання уряду заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, такі оптимістичні висновки можна зробити з даних за третій квартал, надані Державним комітетом статистики.

«Дані, які ми отримали від Держкомстату, дозволяють говорити про те, що країна виходить з кризи. Ми вже третій квартал маємо показники, які говорять про це. Якщо в нас на початку кризи падіння ВВП складало 20%, в такому шоці перебувала країна та економіка, але вже другий та третій квартал ми демонструємо серйозну динаміку одужання, і показники падіння ВВП, порівняно з початком кризи, значно оптимістичніші», — відзначила посадовець.

При цьому голова уряду не назвала конкретні цифри падіння ВВП України за третій квартал.

«Україна зайняла місце у групі країн світу, які зменшили рівень падіння ВВП порівняно з початком кризи. Водночас, більшість країн світу ще не досягли дна падіння економіки», — наголосила прем’єр-міністр.

За словами Ю. Тимошенко порівняно з вереснем 2009 року, у жовтні на 5% зросло промислове виробництво, на 2% — машинобудування, ще на 7,3% зросли показники металургійного виробництва, а на 3,5% — хімічного. За результатами кварталу, на 15,7% зросла харчова промисловість, на 1,1% — легка промисловість.

«Ці показники заслуговують на увагу і демонструють стабільне одужання економіки», — наголосила Ю. Тимошенко.

А. Береза

 

Читайте также по теме