ГолосUA
21:01 17/01/2010

Тимошенко пообіцяла допускати всіх спостерігачів на вибори

Прем`єр-міністр України ЮліяТимошенко пообіцяла, що за її президентства усіх міжнародних спостерігачів будуть пускати на вибори.

Про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції.

“У кожній нормальній демократичній країні не забороняють міжнародним спостерігачам бути присутніми на виборах. Міжнародні спостерігачі за законом мають право заявити про те, що вони будуть спостерігати за виборами, і Центральна виборча комісія зобов`язана незалежно від того, з якої країни подають заяви спостерігачі, надати право їм бути присутнім та спостерігати. В цьому є сутність демократії”, — відзначила Тимошенко.

Вона наголосила, що немає значення, з якої країни буде спостерігач.

“Важливо, що більшість ЦВК,яка сьогодні підконтрольна Януковичу, просто намагається закрити вибори і не пустити спостерігачів, які можуть через свій доступ зафіксувати нечесність і непрозорість виборів”, — наголосила вона.

Прем`єр також повідомила, що в разі її перемоги на президентських виборах таких випадків не буде. На думку Тимошенко, чесність виборів надзвичайно важлива для виборця.

“Ми витримали цю війну, і я сподіваюсь, що ми зробимо все, щоб у першому турі не було фальсифікацій, але сам факт, що в ЦВК створена більшість, повністю контрольована регіоналами, які всупереч рішенням суду діють по-своєму і прийняли рішення про голосування на дому без пояснень, які прийняли рішення про голосування в день виборів тих виборців, яких немає в списку — це говорить про чітку різницю між нашою командою і командою Януковича. І це свідчить про те, що ми за прозорість, а вони — за фальсифікацію”, — зазначила Юлія Тимошенко.

О. Каретникова

 

Читайте также по теме