ГолосUA
12:10 26/07/2009

Тимошенко порадять відновити будівництво «Русланів»

Українська авіабудівна компанія «Мотор-січ» має намір рекомендувати уряду Юлії Тимошенко з 2010 року відновити виробництво вантажних літаків Ан-124 «Руслан».

Як відмітив голова ради директорів підприємства В’ячеслав Богуслаєв, є три варіанти реанімації проекту. Перший з них передбачає відновлення виробництва тієї моделі, яка випускалася за часів СРСР, другий — оснащення літака новою авіонікою, третій — встановлення на «Руслані» нових двигунів.

«Руслан» — унікальний літак. Один Ан-124 приносить до $200 мільйонів прибутку на рік. Термін експлуатації одного літака становить 40 років. Аналог українського «Руслана» — американський C-17, його термін експлуатації — лише 15 років», — відзначив Богуслаєв.

До початку відновлення виробництва, за його словами необхідно провести ревізію устаткування, потім визначити лізингову компанію, через яку реалізовуватимуться літаки, наприклад, «Іллюшн Фінанс». «Третє окреме завдання — це відновлення виробництва «Русланів» для ВПС України та Росії. Ми повинні отримати додаткове технічне завдання, мається на увазі збільшення показників зі стрибків десанту на парашутах, а також танкової техніки», — додав глава «Мотор-січ».

«Руслан» — найбільший в світі серійний транспортний літак. Він був створений в КБ імені Антонова на Україні в 1982 році. Модифікації Ан-124-100 і Ан-124-100М-150 випускалися в Києві та Ульяновську до 1995 року. Виробництво цих літаків на Україні практично зупинилося, а в Росії досі не почалося, хоча плани на це існують.

За матеріалами: РИА «Новости».

 

Читайте также по теме