ГолосUA
14:02 03/12/2008

Тимошенко пропонує адаптувати дорожні правила для інвалідів

Уряд України пропонує внести зміни до Закону “Про дорожній рух України” та інші нормативно-правові акти з метою адаптації правил дорожнього руху до потреб людей з обмеженими можливостями. /> Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомили у прес-службі уряду.
За її словами, відповідні пропозиції містяться у прийнятому сьогодні на засіданні Уряду Розпорядженні щодо захисту людей з обмеженими можливостями.
“Я думаю, що прийшов час, і це передбачено розпорядженням, розробити та затвердити зміни до правил дорожнього руху та інших нормативно-правових актів щодо розмітки дорожньо-вуличної мережі з урахуванням потреб інвалідів”, — підкреслила Юлія Тимошенко.
За її словами, розробка, прийняття і впровадження таких змін не потребує великих фінансових затрат, а, натомість, стане ще одним кроком для створення саме такого простору для пересування інвалідів, який існує в усіх цивілізованих демократичних країнах світу.
Прем’єр-міністр зазначила, що згідно із вищезазначеним розпорядженням уряду, пропонується розробити і затвердити нові стандарти щодо забезпечення доступності інвалідів до транспортних засобів громадського призначення.
Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що уряд пропонує внести зміни та доповнення до Державної програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення. Для цього Державній архітектурно-будівельній інспекції пропонується надати повноваження щодо здійснення контролю за будівництвом нових, реконструкцією і капітальним ремонтом існуючих об’єктів вулично-дорожньої мережі та надання дозволів щодо їх експлуатації.

 

Читайте также по теме