ГолосUA
11:05 12/01/2009

Тимошенко роздала ключі від квартир постраждалим від вибуху будинку у Євпаторії

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вручила постраждалим внаслідок вибуху в 5-поверховому будинку громадянам міста Євпаторія ключі від 21 квартири. Житловий будинок з новим помешканням розташований за адресою вул. 9 Травня, 45А.

Як повідомили у прес-службі уряду, ключі отримали мешканці 1-го, 2-го і 3-го під’їздів.

Прем’єр-міністр особисто оглянула декілька нових квартир і переконалася, що постраждалі від вибуху євпаторійці житимуть в хороших умовах.

Як повідомила Юлія Тимошенко, ті, хто втратили житло, за рішенням уряду, отримають нове помешкання площею в середньому в 1,6 рази більшою, порівняно з квартирами зруйнованого будинку.

"Якщо комусь дали менше кімнат, комусь дали менше квадратних метрів, щоб ви знали, що ми відкриті для дискусій, і поки в нас всі люди не будуть задоволені, ми не залишимо цю справу", — заявила глава уряду.

Крім того, Прем’єр-міністр, відзначила, що ситуацію, пов’язану з вибухом в житловому будинку, не можна залишати безкарною, тому що саме недбалість призводить до подібних трагедій. Юлія Тимошенко підкреслила, що урядова комісія, яка працює на місці вибуху, поіменно встановить винних: "Ми доведемо до кінця, і ви будете знати персонально, поіменно хто за це відповідає".

Як зауважила Прем’єр-міністр, задля недопущення подібних ситуації у майбутньому по всій країні організовано перевірки безпеки використання підвальних приміщень усіх житлових будинків.

Глава уряду також запевнила, що Уряд не допустить повторення ситуації, яка склалася в Дніпропетровську, де досі не зведені будинки, на які держава виділила відповідні кошти. Саме тому Кабінет Міністрів ухвалив рішення заселяти в уже збудовані будинки, а не будувати для цих цілей нові.

 

Читайте также по теме