ГолосUA
12:45 24/04/2009

Тимошенко та Черномирдін представили нецензуровану збірку Гоголя

Сьогодні Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і Надзвичайний та Повноважний посол Росії в Україні Віктор Черномирдін презентували видання збірника усіх творів Миколи Гоголя, присвяченого 200-річчю з дня народження письменника.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

У виданні представлені всі нецензуровані твори письменника. «Сьогодні ми презентуємо книжку, до якої я особисто написала промову, — зазначила Тимошенко. — Я б хотіла, аби ми навчилися говорити не «Гоголь — наш» і сперечатися, кому він належить Україні чи Росії, а говорили «наш Гоголь», тобто людина, яка належить як українській, так і російській культурі».

Водночас, Віктор Черномирдін наголосив, що «Гоголь відкрив для Росії Україну, а Пушкін відкрив Росію світові. Тому сьогодні, попри всі суперечності із постаттю письменника ми вирішили відзначити приналежність цієї великої постаті однаковою мірою як для України, так і для Росії».

На презентації книги були присутні посли інших держав, українські вчені, актори, видавці, зокрема Остап Ступка, Наталя Сумська, український вчений Микола Жулинський і російський літературний критик Фелікс Кузнецов.

Ольга Каретнікова

 

Читайте также по теме