ГолосUA
14:40 02/12/2008

Тимошенко та Ющенко мають різні погляди на розв’язання кризи — експерт

Тимошенко прагне до революційного шляху розв’язання кризи, Ющенко до поступового.

Про це сьогодні в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив директор Інституту глобальних стратегій та провідний політолог Вадим Карасьов.

За його словами, є дві моделі виходу із парламентської кризи. Перша модель — це “все і одразу”: нова коаліція, новий спікер, зміни у Кабінеті Міністрів, але Прем’єр-міністром лишається Тимошенко, у парламенті коаліція Блоку Юлії Тимошенко та Партії Регіонів і хтось з регіоналів стає спікером Верховної Ради. Сторонник такої моделі Тимошенко.

Ющенко має іншу модель виходу із кризи — це багатораундові ходи. Перший раунд — обрання Плюща спікером, опісля чого Ющекно спостерігає, як працює парламент та чи працює він взагалі. Наступний крок пов’язаний із Кабміном та коаліцією. Третій раунд, якщо не виходить змінити уряд та створити команду технократів-економістів, — позачергові вибори.

За словами Карасьова, якщо на цьому тижні Іван Плющ стане спікером, то вже 15 числа можна буде прогнозувати дату виборів. Адже переформатування уряду із пропрезидентськими силами складно уявити, вважає експерт.  

Для України, на його думку, безпечнішим варіантом безумовно буде поступовий шлях еволюції.

 

Читайте также по теме