ГолосUA
13:43 11/05/2010

Тимошенко у найближчій перспективі не вдасться усунути Януковича — політолог

Юлії Тимошенко не вдасться у найближчій перспективі усунути з посади Президента України Віктора Януковича.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Наміри Ю.Тимошенко зрозумілі з різних точок зору, але абсолютно очевидно, що в найближчій перспективі реалізувати ці наміри немає можливості», — зауважив він.

«Справа навіть не в тисячному натовпі. Дійсно, такими заявами вона і хоче закликати людей вийти на вулиці, на майдани. Однак, є правова процедура імпічменту. В нас не було жодного випадку, коли б ця процедура не просто була реалізована, а розпочата. Навіть немає правового підгрунтя і сама процедура законодавчо незавершена. Є декілька законодавчих актів, які не були підписані В. Ющенком і тому треба завершити законодавче оформлення процедури імпічменту, а потім вже залежності від підстав з’явиться можливість реалізації такої ініціативи», — відзначив політолог.

В. Фесенко нагадав, що «за Конституцією, навіть, для того, щоб розпочати процедуру імпічменту потрібно 226 голосів у ВР. А в нинішньому складі такої можливості немає і вона може з’явитись тоді, коли кардинально зміниться політична структура у ВР або в іншому складі парламенту».

11 травня на мітингу під Верховною Радою лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що вірить в дострокове усунення нинішньої влади.

"Ми скинемо цю владу, скинемо швидше ніж передбачено Конституцією і законами України", — заявила лідер БЮТ

О.Оснач />  

Читайте также по теме