ГолосUA
14:08 16/10/2008

Тимошенко виявила рейдерську атаку на ліки

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звернеться до Генеральної прокуратури для розслідування факту підвищення цін на ліки з боку оптових постачальників.

Про це вона повідомила сьогодні журналістам під час прес-конференції в Києві. 

"Зараз ми отримали інформацію, що зараз по Україні окремі оптові приватні постачальники необґрунтовано і без будь-яких пояснень збільшили ціни на лікарські засоби. Я вважаю, що це ще одна рейдерська атака на Україну", — заявила Юлія Тимошенко.  

За її словами, ці дії мусять бути миттєво зупинені, тому вона вже в четвер надішле звернення до Генпрокуратури з переліком таких підприємств, які "здійснюють необґрунтовану цінову атаку".

"Мені здається, що всі ці речі сплановані для того, щоб розбалансувати і дестабілізувати далі ситуацію в Україні", — заявила Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет порушив справу за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби з боку деяких операторів ринку медпрепаратів.

За наявною у Комітету інформацією, вартість окремих препаратів зросла майже на 50%.

Комітет вивчає причини зростання, а враховуючи значний асортимент лікарських засобів, АМКУ збирається зосередити свою увагу на найбільш необхідних для населення препаратах. Зокрема таких, як амізон, корвалол, каптопрес тощо.

 

Читайте также по теме