ГолосUA
15:46 29/01/2010

Тимошенко вкотре запропонувала співпрацю Тігіпку та Яценюку

Кандидат на пост Президента України Юлія Тимошенко під час відеомосту з Давосом вкотре запропонувала співпрацю Сергію Тігіпку і Арсенію Яценюку.

На Українському ланчі в Давосі під час телемосту з прем`єр-міністром України Ю.Тимошенко зв`язок переривався двічі. Так, зв`язок обірвався після запитання старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки (США) Андреса Ослунда, що викликало подив у присутніх українців: «В Україні вже два місяці зростання економіки. Які висновки ви зробили з кризи?». У цей момент екран заблимав і зображення стало повністю зеленим. Щоб розрядити обстановку, ведуча ланчу сказала: «Ви схожі на героїню фільму «Аватар». Вся така зелена».

Удруге зв’язок перервався під час запитання Стівена Байера про те, кому із зарубіжних лідерів Ю.Тимошенко зателефонує першою, в разі обрання Президентом України. Відповідне питання ставилося всім ключовим українським політикам, які брали участь в ланчі. «Кому дзвонитиму я – значення не має. Але мені б хотілося, щоб дзвонили мені – я цього моменту чекаю п’ять років», — сказав Віктор Янукович під час телемосту. Присутні на ланчі зустріли цю фразу сміхом і оплесками. Сам В.Янукович залишився незворушним.

Після того, як телеміст із Ю.Тимошенко було перервано, слово взяв Арсеній Яценюк, присутній на ланчі в Давосі. Він заявив, що не буде прем`єром ні при Президентові В.Януковичі, ні при Президентові Ю.Тимошенко, а бачить своє місце в опозиції. На запитання, кому б він подзвонив у разі обрання Президентом, А.Яценюк відповів, що не він би дзвонив у такому разі, а йому.

Потім узяв слово Сергій Тігіпко, який, відповідаючи на запитання про те, яким він бачить зовнішньополітичний курс України, сказав: «Чому ми повинні орієнтуватися туди або туди, а не туди і туди? Ми повинні розвивати відносини, виходячи з інтересів України, орієнтуючись саме на них»

Після виступу А.Яценюка і С.Тігіпка поновився зв`язок із Києвом. Ю.Тимошенко звертаючись до аудиторії, знову запропонувала співпрацю кандидатам. «Обом кандидатам я публічно пропоную співпрацю, і не варто чекати ще п’ять років, поки пройдуть наступні вибори».

Продовжуючи, вона заявила: «Після виборів я пропоную С.Тігіпку, щоб він зайняв пост Президента». Зал зустрів цю обмовку сміхом і оплесками, але вона не стала виправлятися. Говорячи про А.Яценюка, прем`єр висловила впевненість, що вони знайдуть формат співпраці.

Нагадаємо, під час першого туру виборів С. Тігіпко посів 3 місце, за нього проголосувало 13,05% українців, А. Яценюк став четвертим і набрав 6,96% голосів.

За матеріалами: «Левый берег»

 

Читайте также по теме