ГолосUA
20:34 15/10/2008

Тимошенко вважає, що Указ про дострокові вибори не буде реалізованим

Прем»єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що Указ президента про позачергові вибори у Верховну Раду втратив можливість бути реалізованим. Про це вона заявила у Брюсселі на спільній прес-конференції з президентом Європейської народної партії Вілфрі Мартеном, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Указ не спрацював. Усі терміни для того, щоб провести вибори вже минули. Указ утратив свою можливість бути реалізованим", — сказала Тимошенко "Зрозуміло, що зараз дострокові вибори провести буде неможливо", — підкреслила Тимошенко.
 
Вона зауважила, що для цього є дві причини: не пройшов відведений Конституцією необхідний рік з часу попередніх позачергових виборів, а також відсутнє фінансування виборів.
 
Тимошенко наголосила, що в цих умовах президентові доцільно не підписувати ще один указ, що відстрочить у часі позачергові вибори, а відновити демократичну коаліцію.
 
Прем’єр має намір після прибуття в Україну з Брюсселя ще раз закликати президента відмовитися від ідеї позачергових виборів у Верховну Раду.
 
"Я хочу ще раз звернутися до президента, виходячи з позиції Європейської народної партії, і запропонувати йому заради України й євроінтеграції повернути свою команду до демократичної коаліції і створити умови для її спільної роботи", — сказала вона.
Вона подякувала президентові ЄНП за "час і бажання обговорити питання, пов’язані зі ситуацією в Україні".

Читайте также по теме