ГолосUA
15:06 25/01/2010

Тимошенко взяла курс на фальсифікацію виборів і їх зрив — заява ПР

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко робить все, щоб дестабілізувати ситуацію в країні та зірвати другий тур президентських виборів.

Про це заявили представники фрації Партії регіонів, текст заяви розташований на офіційному сайті фракції.

“Події, які сталися на державному поліграфічному комбінаті “Україна”, що забезпечує друк виборчих бюлетенів на вибори Президента України, переконливо показують, що Прем’єр-міністр, кандидат в Президенти України Ю. Тимошенко, розуміючи той непорушний факт, що чесно виграти президентські вибори вона не зможе, узяла курс на дестабілізацію ситуації, на фальсифікацію виборів і на їх зрив”, — йдеться у заяві.

Як заявили регіонали, зміна керівництва поліграфкомбінату відбувалася “з метою фактичного захоплення цього підприємства і отримання права безконтрольно друкувати бланки виборчих бюлетенів”. У заяві сказано, що після того, як Тимошенко переконалася, що змінити керівника, “який у цей час знаходиться на лікарняному, законним шляхом неможливо, на поліграфкомбінат “Україна” протягом тижня готувалася, а потім була здійснена справжнісінька рейдерська атака”.

“Не зважаючи на те, що є рішення Київського окружного адміністративного суду, що забороняють Кабінету міністрів, Міністерству внутрішніх справ будь-які дії щодо зміни керівника підприємства, проте, була розроблена операція, що почала реалізовуватися в ніч з неділі на понеділок”, — заявили у Партії регіонів.

Як стверджують автори заяви, “о 5.30 ранку бійці воєнізованої організації “Щит” під прикриттям міліції Шевченківського району з використанням усього арсеналу незаконних методів вторгнення здійснили штурм державного поліграфкомбінату “Україна”. “Без пред’явлення дозвільних документів невідомі молодчики без будь-яких знаків відмінності вторглися на територію, ламали двері, били охорону, грубо поводилися з народними депутатами України, при цьому міліція на все це ніяк не реагувала, що вже саме по собі є посадовим злочином”, — підкреслили регіонали. /> “Усе, що відбулося – це лише маленька репетиція того плану з дестабілізації становища, який розроблений Ю. Тимошенко на другий тур президентських виборів”, — вважають у Партії регіонів.

Партія регіонів звернулася до генерального прокурора і голови СБУ “з вимогою припинити свавілля”. Нардепи також звернулися у своїй заяві до Президента України з вимогою, щоб він як гарант Конституції відреагував на такі “цілком незаконні дії, що проводяться за прямою вказівкою Тимошенко”.

 

Читайте также по теме