ГолосUA
10:16 25/11/2008

Тимошенко закликали міністрів пришвидшитись в 10 разів

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала пришвидшити реалізацію інвестиційних проектів в 2009 році. Про це вона заявила на нараді з профільними міністрами. /> "Я хочу вас всіх зараз закликати до того, що в 2009 році ми зможемо працювати тими темпами, якими ми працювали всі 18 років. Нам потрібно швидкість перемкнути і в десять разів пришвидшити рух інтелекту, рух оргсистеми, бюрократичної системи», — підкреслила Ю.Тимошенко.
Прем’єр-міністр доручила Мінпаливенерго переглянути терміни реалізації проекту 220 кілометрів лінії потужністю в 750 кіловольт на Запорізькій АЕС. При цьому вона попросила пришвидшити проектні роботи і пообіцяла підключитися на дипломатичному рівні в разі необхідності переговорів з ЄБРР стосовно виділення в 2009 році з необхідних $1 млрд. 100 млн. першого траншу у $10 млн.
Крім того, Ю.Тимошенко доручила Міністерству палива та енергетики внести зміни до проектів інвестиційних угод по українським ТЕС, — повідомило РБК.
За словами Прем’єр-міністра, зміни мають зачепити внесення вимог до використання під час модернізації українських будівельних підприємств та українських будматеріалів за виключенням тих, які не виробляються в Україні.
Прем’єр-міністр також доручила Фонду держмайна оновити графіки підготовки приватизаційних процесів і проектів відповідних рішень по українським генеруючим компаніям. Вона підкреслила, що залучення інвесторів є стратегічною перспективою з модернізації українських ТЕС. «Ми не можемо інакше модернізувати наші ТЕС, тому потрібно орієнтуватися не на накопичення державних боргів, а на залучення інвесторів, — сказала Ю.Тимошенко.  

 

Читайте также по теме