ГолосUA
10:03 20/02/2010

Тимошенко залишила залу засідань ВАСУ

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко залишила зал судових засідань Вищого адміністративного суду.

Про це повідомив народний депутат від фракції БЮТ Валерій Писаренко журналістам у ВАСУ, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, для позивача Ю. Тимошенко судовий процес закінчився.

«Ми вважаємо, що стаття частина 1 пункт 5 статті 155 Кодексу адміністративного судочинства дає нам право на будь-якій стадії процесу відкликати свій позов… Для нас цей суд закінчився, юридичний процес з оскарження закінчений. Суд тепер тільки повинен формалізувати питання в тому, що позов вже не розглядається і фактично закінчити провадження», — наголосив він.

В. Писаренко зазначив, що відкликання клопотання в зазначений спосіб допускає, що позивач може повторно подати позов до суду. «Але в нашому випадку ми не використовуємо це як технологію. У нашому випадку це остаточне відкликання документу, щоб провадження було припинено і суд завершено», — сказав В. Писаренко.

Як повідомляв ГолосUА, позивач Ю. Тимошенко після виступу в суді представника Партії регіонів Олександра Лавриновича звернулася до суду з проханням припинити провадження справі з оскарження оголошених ЦВК результатів другого туру президентських виборів. Натомість один з суддів заявив, що на даній стадії процесу це неможливо. Член ЦВК, яка є відповідачем, М. Охендовський попросив продовжувати процес. У засіданні суду оголошена перерва.

А. Береза

 

Читайте также по теме