ГолосUA
07:27 19/11/2010

Тимошенко залишилась найвпливовішою жінкою України — рейтинг “Фокусу”

 

Журнал “Фокус” опублікував рейтинг 100 найвпливовіших жінок України.

Згідно з рейтингом, колишній прем'єр-міністр Юлії Тимошенко, яка чотири роки поспіль була в цьому списку номером один, хоча її вплив помітно зменшилася, все одно зуміла зберегти лідерську позицію.

 

Леді Ю” обійшла навіть представниць правлячої партії Ганну Герман, Ірину Акімову та Олену Лукаш. Усі три заступниці глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна увійшли в першу п'ятірку рейтингу. Ніні Карпачовій та Раїсі Богатирьовій вдалося зберегти посади і залишитися в десятці рейтингу.

 

Особливу вагу в нинішньому рейтингу отримали родинні зв'язки. Дружини високих державних чиновників або їх близькі родичі теж отримали високі оцінки експертів. Причому не тільки активні пані, як, наприклад, відкриття першої десятки Юлія Новікова, народний депутат і сестра глави АП Сергія Льовочкіна, а й ті, залишаються в тіні — Олена Хорошковська (№ 16) та Людмила Янукович (№12). Обидві ведуть закритий спосіб життя, а перша леді практично не бере участі у житті країни.

 

Справжнім проривом рейтингу стала Тетяна Бахтєєва, яка за рік перемістилася з 60-го місця на 7-е. Зростання її впливовості пояснюється насамперед хорошими відносинами з президентом Віктором Януковичем. Крім того, пані Бахтеєву називають однією з найбільш імовірних кандидатів на пост міністра охорони здоров'я.

Поверненням року стала Ганна Безлюдна. Два роки тому вона була в десятці найвпливовіших жінок України, а в 2009-му, покинувши телеканал «Інтер», опинилася за межами сотні. Нова посада в структурі Дмитра Фірташа забезпечила пані Безлюдній в цьому році 39-е місце.

В цілому список найвпливовіших жінок помітно оновився: у сотні 27 нових осіб.

 

За матеріалами: “Фокус”

 

Читайте также по теме