ГолосUA
10:12 24/01/2009

Тимошенко збирається «розмитнити» газ Фірташа

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко висловила наміри розмитнити 11 мільярдів кубометрів газу у підземних сховищах України, які належали «РосУкрЕнерго». />  

Про це вона сказала у п’ятницю в прямому ефірі “ Шустер Live».

"Це газ, який за всіма угодами мусив належати України. Він, на жаль, внаслідок дій попереднього керівництва всякими не дуже чесними контрактами в сховищах України був переданий РосУкрЕнерго по таким цінам, по яким для України газ був в 2006 році та 2007 році", — наголосила глава уряду, додавши, що "там навіть є газ по 90 доларів".
 

"Весь цей газ мусив належати Україні, "Нафтогазу", але оборутками його переписали на РосУкрЕнерго", — сказала вона.
 

За словами прем’єра "Газпром" забрав цей газ у "РосУкрЕнерго" за борги. "Враховуючи, що на 50 відсотків засновником "РосУкрЕнерго" є "Газпром", то "Газпром" прийняв рішення, що в рахунок цього боргу вони, як засновники компанії, цей газ забирають", — зазначила Тимошенко.
 

"А враховуючи, що цей газ в сховищах України, враховуючи те, що він накопичувався багато років, і що він накопичувався по значно нижчий ціні, "Газпром" підписав з нами угоду по продажу 11 мільярдів кубометрів цього газу по ціні 153,9 долара", — сказала вона.
"Тому НАК "Нафтогаз" має такий контракт, і ми цей газ будемо найближчим часом вже розмитнювати", — пояснила прем’єр.

 

Читайте также по теме