ГолосUA
09:05 01/07/2009

Тимошенко знайшла 10 млрд. грн для проведення ЄВРО-2012

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко знайшла, де взяти 10 млрд. грн для проведення ЄВРО-2012.

Про це вона повідомила сьогодні журналістам під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Ю. Тимошенко нагадала, що сьогодні країна активно готується до Євро-2012, але, враховуючи світову фінансову кризу, зараз є великі складнощі з наповненням бюджету.

«Сьогодні уряд запропонував парламенту (і дякую тим депутатам, які це підтримали) шлях для наповнення фінансовими ресурсами видатків для Євро-2012. Внаслідок кризових явищ йде процес рефінансування комерційних банків від Національного банку. Відсоток, який бере НБУ — це 16% річних. Все це створює додаткові прибутки, що згідно з законом повинні перераховуватися до державного бюджету», — наголосила голова Кабінету міністрів, додавши, що саме це джерело уряд запропонував для забезпечення фінансування Євро-2012.

Вона наголосила, що якщо сьогодні цей законопроект приймуть вцілому, країна отримає додатковий ресурс в бюджет в обсязі 10 млрд. грн по графіку щоквартально.

«І тоді Євро і всі об’єкти будуть цілком та повністю профінансовані, включно з стадіонами, аеропортами, дорогами та всією інфраструктурою. Це важливе рішення і для того, щоб його прийняти, наша політична сила і скликала позачергову сесію», — зазначила Ю. Тимошенко.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме