ГолосUA
10:24 31/07/2009

Тимошенко звинуватила Фірташа у негараздах “Родовід-Банку”

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила бізнесмена Дмитра Фірташа в скрутному фінансовому стані “Родовід Банку”. Таку заяву вона зробила під час зустрічі з вкладниками цього банку.

За словами Ю. Тимошенко, у цього банку не було жодної причини не виплачувати депозити вкладникам. “Перша причина, яка вплинула на тяжкий стан справ у банку — це те, що цей банк взяли під свій контроль кримінальні кола…Наприклад, в цьому банку група компаній, які належить до кримінальних кіл пана Фірташа було взято без забезпечення 2,5 млрд грн, і ці кошти не повернулися до сьогодення”,- сказала Ю. Тимошенко.

Вона також зазначила, що після націоналізації “Родовід Банку” Міністерство внутрішніх справ вже відкрило декілька кримінальних справ “відносно нечесного використання кредитних ресурсів”.

При цьому прем”єр-міністр додала, що банк заборгував своїм вкладникам 2,2 млрд грн.

“Ще перед націоналізацією банку, розуміючи, що там є проблеми, Нацбанк перерахував 3,2 млрд грн до “Родовід Банку”. Куди поділися ці кошти? Дивлячись на цю картину, ми розуміємо, що 1, 283 млрд. грн. з цих коштів було виведено або заплачено своїм друзям”, — сказала Ю. Тимошенко.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме