ГолосUA
12:34 27/01/2011

Тіньові зарплати перешкоджають підвищенню пенсій — Тігіпко

Неналежне оформлення людей на роботу та тіньова виплата зарплат створюють найсерйозніші проблеми для наповнення Пенсійного фонду та підвищення пенсій.

Про це віце-прем’єр-міністр України — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив сьогодні під час наради, присвяченої детінізації трудових відносин, повідомила прес-служба уряду.

За його словами, з цим явищем потрібно боротися як економічними, так і адміністративними засобами. Виплата зарплат у конвертах не лише позбавляє достойних пенсій нинішніх пенсіонерів, а й ставить під питання пенсійне забезпечення робітників, які отримують такі зарплати», – наголосив С. Тігіпко.

Він окреслив коло заходів з боротьби з порушенням трудового законодавства. Серед них: використання ризикорієнтованого підходу до визначення порушників трудового законодавства, лібералізація трудового законодавства, інформаційно-роз’яснювальні заходи та посилення відповідальності керівників за вказані порушення.

За кожним із вказаних напрямів віце-прем’єр-міністр доручив створити робочі групи для розробки плану дій та пропозицій щодо внесення змін до законодавства. «Під час цієї роботи дуже важливо вивчити та використовувати міжнародний досвід, особливо – країн, які перебували у подібних до нас стартових умовах», – зазначив урядовець.

Читайте также по теме