ГолосUA
06:55 05/03/2010

Тиск і шантаж при створенні нової коаліції неприйнятні – НУ-НС

Партія регіонів використовує тиск і шантаж для отримання згоди увійти у нову парламентську коаліцію депутатів від «Нашої України Народної Самооборони», але таке ставлення є неприйнятним.

Про це сказала екс-голова Секретаріату президента Ющенка Віра Ульянченко у ефірі «5 каналу».

«Фракція «Наша Україна» хотіла би говорити про легітимну коаліцію, а не під впливом тиску і шантажу змушувати депутатів вести перемовини щодо неї». – наголосила вона.

За словами Ульянченко, показовим є голосування за прийняття зміненого Закону про регламент у першому читанні (щодо по осібного входження депутатів до коаліції – ред.) «Це несприйняття такого методу ведення переговорів – тиску і шантажу. Бачите, всього 229 голосів мала різниця», — підкреслила вона.

Однак Ульянченко впевнена, що це не означає перерву у веденні переговорів, бо новій владі потрібна стабільна коаліція для прийняття непопулярних реформ у майбутньому.

Тому, за словами Ульянченко, голосування за прийняття цього Закону у другому читанні «розтягнуте в часі», і залишається можливість домовленостей.

«Дуже важкий час зараз для того, щоб власні образи виставляти, але ідеологічні засади не можна відкинути», — наголосила Віра Ульянченко.

І. Носальська

 

Читайте также по теме