ГолосUA
13:00 08/03/2010

ТНК-ВР планує розвивати власну мережу заправок

Розвитку франчайзингу на роздрібному паливному ринку заважає відсутність відповідного законодавчого регулювання, тому ТНК-ВР розширюватиме в Україні власну мережу, заявив в коментарі «Дзеркалу тижня» голова правління «ТНК-ВР Коммерс» Дідьє Казіміро.

«Не означає, що для нас нецікаві франчайзингові програми, однак не приховуватиму, за сьогоднішнього законодавства ми віддаємо перевагу розвитку власної мережі, тим самим гарантуючи споживачу якість палива і сервісу», — констатував бізнесмен.

При цьому він підкреслив, що компанія зіткнулася зі значними складнощами в реалізації франчайзингових програм.

«Ми пройшли величезну кількість судових розглядів із приводу неправомірного і недобросовісного використання нашого товарного знака. Проблематичність доказів ставить власника бренда в складне становище. ТНК-ВР орієнтується на цілісність очікувань клієнтів», — заявив Казіміро.

На думку бізнесмена, для успішного ведення подібного бізнесу в Україні необхідне удосконалення відповідних юридичних норм.

«Для франчайзингу, на наш погляд, має бути дуже жорстко прописане законодавство. Основні проблеми — ліцензійні договори на використання торгової марки, а також договори на поставку. Це важливий аспект будь-якої франчайзингової роботи — тісний зв’язок цих двох інструментів: використання бренду і поставок», — упевнений голова правління «ТНК-ВР Коммерс».

 

Читайте также по теме