Томенко назвав “повним романтизмом” звернення до КС колег по фракції

Звернення до Конституційного суду з приводу оскарження результатів голосування за внесення змін до Конституції України нічого результативного для “БЮТ-Батьківщини” не принесе.

Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

"Я належу до тієї категорії політиків і фахівців, які не вірять у справедливість чинного Конституційного суду. Конституційний суд, який визнав, що ми 6 років жили незаконно (скасування політичної реформи 2004 року — ред.) не може вирішити об'єктивно якесь звернення депутатів щодо незаконного голосування. Це, простіше кажучи, прошу, “романтизм”, — заявив політик.

При цьому М. Томенко уточнив, що не підтримує будь-які дії своїх колег у питанні звернення до Конституційного суду та Генпрокуратури з приводу голосування за внесення мін до Конституції. “Вони ж (народні депутати від “БЮТ-Батьківщини” — ред.) прекрасно розуміють, що нічого не зміниться. Фальсифікації під час голосування, на виборах, узурпування влади, ліквідація опозиції — це невід'ємна частина нинішньої влади. І якщо ця влада прийняла рішення перенести вибори до парламенту, то Конституційний суд, який належить цій владі жодним чином це рішення не оскаржить”, — наголосив М. Томенко.

Нагадаємо, 1 лютого Верховна Рада ухвалила внесення змін до Конституції України у частині проведення наступних виборів до парламенту у жовтні 2012, а Президента у березні 2015 року.

За відповідне рішення голосували також нардепи від БЮТ та “НУ-НС”. Сімох членів фракції “БЮТ-Батьківщина” за це виключили зі складу фракції.

У БЮТ заявили, що є всі підстави звернутися до Конституційного суду з тим, щоб ухвалені зміни були визнані неконституційними.

Так, нардеп, вже колишній “бютівець” Павло Мовчан заявив, що не голосував за зміни до Конституції, оскільки він перебуває на лікарняному ліжку і переносить вже третю судинну операцію.

Нардеп від “НУ-НС” Володимир Ар'єв заявив, що не голосував 1 лютого за зміни до Конституції, тому що його не було в Україні. При цьому сама фракція “НУ-НС” має намір звернутися до Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу та вилучити дані електронного голосування.

Читайте также по теме