ГолосUA
07:55 12/05/2010

Томенко: Україні корисна економічна співпраця, а не економічне поглинання Росією

Україні корисна економічна співпраця, а не економічне поглинання Росією.

Таку думку висловив  заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко під  час ранкового ефіру на «Радіо-ЕРА», повідомила прес-служба парламенту. />  
«Україні корисна економічна співпраця з Росією, а не економічне поглинання Росією», — сказав під Томенко, коментуючи різні погляди опозиції та влади на можливі підписання міждержавних угод президентами В.Януковичем та Д.Мєдвєдевим 17 травня.

Аналізуючи ситуацію, що склалася з підписанням президентами у Харкові, а потім ратифікацією у парламенті Угоди стосовно продовження терміну перебування Чорноморського флоту на території України, М.Томенко зазначив: «Підписання цього документу відбувалося у непрозорий, таємний спосіб, коли не тільки опозиція, а й експерти і суспільство були поза цим процесом». Окрім того, Віце-спікер нагадав, що про те, що все відбувалося у непрозорий спосіб, говорив і Віце-прем´єр уряду Сергій Тігіпко, і пояснив, що саме тому опозиція наполягла на попередньому розгляді у парламенті угод напередодні їх підписання президентами 17 травня.

Заступник Голови Верховної Ради наголосив, що «ми не заперечуємо взаємовигідну співпрацію, але на сьогодні одні з найбільш конкурентних галузей, скажімо, атомна енергетика чи авіабудівництво, не потребують керівництва з боку інших держав». Як приклад М.Томенко навів експертну оцінку можливого об´єднання «Газпрому» та «Нафтогазу», згідно з якою доля у спільному підприємстві «Нафтогазу» складала би 6-6,5%. «Тобто зрозуміло, що в умовах створення спільних корпорацій або підприємств керівництво ними повністю переходить російській стороні», — підкреслив він. «Це точно не взаємовигідне співробітництво, а економічне поглинання стратегічно важливих галузей», — додав Віце-спікер.

«Саме тому сьогоднішнє обговорення, ми сподіваємося, зупинить Президента та уряд від економічно не вигідних кроків для нашої економіки та не допустить рішень, що суперечать національним інтересам», — наголосив М.Томенко.
 

 

Читайте также по теме