ГолосUA
10:51 26/01/2010

Томенко вимагає від прокуратури порушити кримінальну справу проти кримського депутата, який спалив свій паспорт

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення Генеральному прокурору України Олександру Медведьку з проханням вжити всіх необхідних заходів щодо факту наруги над державною символікою України.

Про це повідомили у прес-службі парламенту.

М.Томенко нагадав, що за повідомленням вітчизняних ЗМІ, 24 січня цього року депутат Ленінської районної ради м. Севастополя Костянтин Заруднєв публічно спалив паспорт громадянина України, пояснивши це тим, що «не хоче бути громадянином країни, у якій фашистів нагороджують орденами», маючи на увазі присвоєння звання Героя України Степану Бандері.

М.Томенко як один з авторів Закону щодо посилення кримінальної відповідальності за наругу над державними символами України, прийнятого в минулому році, наголосив: «Можна підтримувати чи не підтримувати політику Президента України або інших посадових осіб, але зневажати Українську державу та її символи неприпустимо».

Віце-спікер зазначив, що незалежно від мотивів такого вчинку публічне спалення паспорту громадянина України є наругою над державними символами нашої держави і підпадає під дію статті 338 Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме