ГолосUA
10:11 11/11/2008

Томенко вимагає звіт від Наливайченка

Заступник голови Верховної Ради України, член фракції «БЮТ» Микола Томенко закликав депутатів відреагувати на «ці телевізійні шоу, які ми бачимо вже другий тиждень в Україні стосовно народних депутатів, в одному з яких виконуючий обов’язки СБУ Валентин Наливайченко назвав депутатів системними бандитами і злочинцями». Про це Томенко заявив під час засідання ВР.

Томенко запевнив, що «коли виконуючий обов’язків СБУ робить такі заяви, він повинен за них відповідати. І якщо ці заяви не підтверджені відповідними рішеннями судів чи прокуратури, ми повинні адекватно, я б сказав жорстко, реагувати на таке хамство, яке має місце».

Крім того заступник голови зауважив, що «моя пропозиція, оскільки в регламенті чітко передбачена процедура розгляду питання, з притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів, це виключно право Генеральної прокуратури і генерального прокурора, завтра, невідкладно, заслухати інформацію генерального прокурора на наявність відповідних доказів».

Також Микола Томенко підкреслив «у разі, якщо докази проти народних депутатів існують, ми почнемо процедуру зняття депутатської недоторканності. Однак, якщо такого немає, ми маємо відреагувати на виконуючого обов’язки СБУ у цій активній телевізійній діяльності».

«Моя пропозиція завтра запросити і вислухати виконуючого обовязки СБУ Валентина Наливайченка», — додав він.

 

Читайте также по теме