ГолосUA
12:53 28/03/2010

Томенко виступає адвокатом Партії регіонів — «Фронт змін»

Позиція, озвучена одним із очільників Блоку Юлії Тимошенко Миколою Томенком про те, що уряд має місяць на розробку своєї Програми діяльності, свідчить про недостатнє знання або навмисне «небажання» заступника голови Верховної Ради керуватися законами.

 Про це ГолосUA повідомила прес-служба політичної партії "Фронт змін".

26 березня Микола Томенко в ефірі одного з українських телеканалів зазначив, що згідно з Регламентом Верховної Ради уряд має протягом місяця, тобто до 11 квітня, подати Програму діяльності. Проте заступник голови Верховної Ради випадково чи навмисно «забуває» про Закон «Про Кабінет міністрів», частина друга статті 11 якого визначає: Програма діяльності Кабінету Міністрів подається до парламенту новопризначеним прем’єр-міністром разом із поданням про посадовий та персональний склад уряду. Таким чином, прем’єр-міністр України та весь склад Кабінету Міністрів вже порушив Закон «Про Кабінет Міністрів України».

 Саме тому Арсеній Яценюк пропонує зобов’язати прем’єр-міністра України подати до Верховної Ради України Програму діяльності Кабінету Міністрів України. На його думку, це дасть змогу реалізувати передвиборчі програми всіх політичних сил, що сформували коаліцію та відповідно уряд, та в подальшому здійснювати контроль за виконанням цими суб’єктами своїх політичних обіцянок та притягнути їх до відповідальності у разі порушення взятих зобов’язань.

 Використовуючи прогалини, які, на жаль, існують в українському законодавстві, Микола Томенко, можливо, намагається приховати порушення законодавства, яке дозволяв собі уряд Юлії Тимошенко. Адже Програму діяльності її уряду Україна також не побачила.

 Арсеній Яценюк також вважає за необхідне заслухати звіт прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо кадрових призначень Кабінету Міністрів України, здійснених у березні 2010 року. Адже, зазначає він, критеріями відбору осіб, які були призначені на відповідні вищі посади державних службовців, були не принципи професіоналізму, компетентності та відданості справі (професії), а партійна приналежність та родинні зв’язки.

Позиція Миколи Томенка ще раз засвідчує, що Блок Юлії Тимошенко і Партія регіонів представляють одну політичну епоху, діють у владі однаковими методами, нехтуючи нормами законодавства та етики державної служби. Зовсім нещодавно, перебуваючи при владі, БЮТ так само порушував закони, працевлаштовував у владі кумів, родичів і друзів, як це робить сьогодні правляча коаліція, сформована навколо Партії регіонів. Саме тому БЮТ сьогодні не помічає очевидні порушення законодавства та елементарної етики держслужби правлячої коаліції.

Довідка: 26 березня Арсеній Яценюк зареєстрував у Верховній Раді два проекти постанов. Одним парламенту пропонується забезпечити внесення прем’єр-міністром України Миколою Азаровим до Верховної Ради Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Згідно з проектом постанови, Кабінет Міністрів України має подати на розгляд Верховної Ради України свою Програму діяльності до 11 квітня 2010 року (реєстра?йний номер 6228). Згідно із другим проектом постанови, Арсеній Яценюк вимагає 2 квітня заслухати звіт прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо кадрових призначень Ка¦нету Міністрів України, здійснених у березні 2010 року» (реєстраційний номер 6229).

  />  

Читайте также по теме