ГолосUA
09:57 12/11/2008

Томенко: Ющенко будь-якою ціною домагається дострокових виборів

Раптове ініціювання цього питання Партією регіонів та його підтримка депутатами «Єдиного центру» свідчить про те, що попри заяви про першочергову необхідність долання в Україні наслідків фінансової кризи, команда Президента будь-якою ціною домагатиметься проведення позачергових парламентських виборів та відставки Уряду. Про це заявив в ефірі % каналу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомили у прес-службі парламенту. /> «Оскільки закони має підписувати виключно Голова Верховної Ради, то відставка Арсенія Яценюка, фактично, означатиме непрацюючий парламент та як наслідок дострокові вибори», — зауважив Микола Томенко.
Коментуючи шанси можливих кандидатів на посаду спікера (Олександра Лавриновича, Володимира Литвина чи Івана Плюща), Микола Томенко зазначив, що на сьогодні не бачить реальної можливості будь-кого з цих кандидатів отримати 226 голосів у парламенті для їхнього обрання.
«Очевидно, що Віктор Ющенко хотів би бачити на посаді спікера Івана Плюща, Партія регіонів — Олександра Лавриновича, а Блок Литвина свого лідера. За таких обставин, жоден з кандидатів не набирає 226 голосів», — зазначив Микола Томенко.
Натомість правильним шляхом виходу із цієї ситуації, на його думку, було би проголошення про створення нової коаліції у складі Партії регіонів-Блоку Литвина-«Єдиного центру»-КПУ, яка, фактично існує на сьогодні у парламенті і яка би спочатку оприлюднила свою програму дій, взяла би відповідальність за ситуацію в Україні, а потім вже ділила посади.    
«Важко сказати, як розгортатимуться події далі, але очевидно одне: за час діяльності Глави Секретаріату Президента Віктора Балоги Віктора Ющенка перетворили з одного із провідних політиків України на політичного аутсайдера», — підсумував Микола Томенко. Так, у вересні 2006 року довіра до нинішнього Президента складала більше 30%, зараз біля 10%; президентський рейтинг Віктора Ющенка тоді був біля 12%, зараз близько 4%.

 

Читайте также по теме