ГолосUA
08:46 02/04/2010

Томенко закликав Єфремова та Мартиненка скласти повноваження голів комітетів

Віце-спікер Микола Томенко закликав депутатів Олександра Єфремова та Миколу Мартиненка скласти повноваження голів комітетів.

Про це він повідомив на брифінгу журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо ми хочемо працювати за Регламентом, потрібно, щоб голова Регламентного комітету, Олександр Єфремов, який виконує сьогодні обов’язки глави фракції, пішов з цієї посади», — сказав він, додавши, що аналогічно повинен вчинити і лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, склавши повноваження голови Комітету з питань ПЕК.

Також М. Томенко зазначив, що блокування парламентської трибуни БЮТом відбувається не лише тому, що БЮТ хочуть призначити представників опозиції на низку керівних посад. «Це відбувається ще й тому, що підхід, з яким Партія регіонів делегує своїх депутатів у певні комітети, є неприйнятним. Очолювані представниками коаліції комітети не проводять засідань, а рішення приймають за вказівкою керівників комітетів. Ми не хочемо, щоб рішення приймалися вночі і не голосувалися, не узгоджувалися та не розглядалися», — сказав віце-спікер.

Він зазначив, що БЮТ не ставить жодних вимог щодо кількості посад у комітетах. «Жодних умов про те, що ми хочемо таку-то і таку-то кількість посад, ми не ставимо. Мова йде лише про паритетність у певних комітетах. Ми відкриті до дискусій, аби розпочати конструктивний діалог», — зазначив М. Томенко.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме