ГолосUA
12:48 08/12/2010

ТОВам хочуть дозволити нульовий статутний фонд

 

Держкомпідприємництво пропонує запровадити для юридичних осіб нульовий статутний фонд та скасувати необхідність нотаріального посвідчення документів, що подаються на реєстрацію.

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

Згідно з інформацією, законопроект дає право засновникам юридичних осіб самостійно встановлювати розмір свого статутного фонду. Наразі статутний фонд для товариств з обмеженою відповідальністю має бути не менше суми, що дорівнює одній мінімальній зарплаті, а для акціонерного товариства – не менше 1250 мінімальних заробітних плат.

“Засновникам не потрібно буде сплачувати частину статутного фонду (50 % для товариств з обмеженою відповідальністю і 100% для акціонерних товариств). Нині така вимога існує, причому гроші треба класти на рахунок ще до моменту проведення державної реєстрації. Запропоновані зміни дозволять заощадити на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків”, — запевнили у відомстві.

Законопроект Держкомпідприємництва скасовує необхідність нотаріального посвідчення документів, які подаються на реєстрацію, що дасть можливість підприємцям економити гроші на послугах нотаріусів.

Відповідно до проекту закону, в органах державної реєстрації мають бути встановлені платіжні термінали, які дозволять заощадити час на сплаті реєстраційного збору та інших оплатах за проведення реєстраційних дій.

Читайте также по теме