ГолосUA
06:31 22/06/2010

Трамвайні колії Горлівки обробили спеціальним розчином, щоб запобігти крадіжкам

Транспортники міста Горлівка Донецької області обробили колії спеціальною хімічною речовиною, щоб спіймати злодіїв.

«Для протидії зловмисним посяганням на комунальну власність, всі зйомні металоконструкції трамвайних колій оброблені спеціальною речовиною. Вона залишає колір на руках зловмисників, що не змивається і світиться при ультрафіолеті», — такі попередження розклеєні на трамвайних зупинках міста.

На початку червня в Горлівці зійшов з рейок трамвайний вагон. Для ремонту й розблокування колії тоді знадобилося 10 годин. Аварія сталася через викрадені невідомими кріплення рейок. Їх здають у брухт. «У такий спосіб крадіїв ловлять за кордоном. В кого на руках знайдуть видиму в ультрафіолеті фарбу — ведуть до міліції», — сказав Роман Васильєв, начальник охорони трамвайного управління Горлівки.  

Збирачі металу постійно крадуть контактний дріт на горлівських трамвайних шляхах. Якось навіть зняли рейку з діючої пасажирської лінії. У розклеєних оголошеннях адміністрація горлівського трамвайного підприємства звертається до всіх «добропорядних» жителів міста, аби вони не торкалися до металоконструкцій уздовж колій. «Так як спеціальна речовина може викликати алергічні реакції”, — йдеться в оголошенні.

За матеріалами: Gazeta.ua />  

Читайте также по теме