ГолосUA
14:26 02/10/2009

Третина літаків українських компаній не відповідають міжнародним нормам безпеки?

Близько третини літаків українських авіакомпаній не відповідають міжнародним нормам безпеки.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив головний спеціаліст авіаційної компанії „Alan Company” Анатолій Магурський, передав кореспондент ГолосUA.

Фахівець зазначив, що його компанія під час перевірок на замовлення Державної авіаційної служби вітчизняних авіакомпаній впродовж цього року систематично знаходила порушення авіаційних норм щодо устаткування в салонах літаків, зокрема, меблевих норм.

„Наприклад, ми часто знаходили в сидіннях літаків звичайний побутовий паралон замість спеціального авіаційного, який не горить на відміну від побутового. Це є грубим порушенням безпеки перельотів. Є і інші порушення авіаційних норм ,які можуть призвести до займання салону літака” — пояснив А.Магурський.

За його словами, Державна авіаційна служба всупереч експертної оцінці компанії „Alan Company” продовжують надавати дозволи на експлуатацію пасажирських літаків, в яких застосовується невідповідне авіаційним нормам меблеве устаткування, що може спричинити до авіакатастроф.

„Ми ще на початку року зверталися до СБУ та Генпрокуратури. СБУ підтвердили наші висновки і такі самі висновки ми очікуємо від Генпрокуратури. Але сьогодні нічого не робиться: воно як літало, так і літає. Таких літаків сьогодні якщо не половина, то третино точно” – зазначив фахівець.

Серед компаній, устаткування салону яких не відповідає авіаційним нормам експерт назвав зокрема „Міжнародні Авіалінії України”, Авіакомпанія „Челендж Аеро”, Державна авіакомпанія «Україна» (обслуговує перельоти перших осіб держави).

Є.Стеценко.

 

Читайте также по теме