Третина українських магазинів пропонує неліцензійне програмне забезпечення — «Майкрософт Україна»

 

33% українських магазинів техніки та сервісних центрів пропонують покупцям встановити на комп’ютери піратське програмне забезпечення, або продають комп’ютери вже з встановленою неліцензійною операційною системою.

 

Про це свідчать результати досліджень компанії «Майкрософт Україна», оприлюднені під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

Згідно з дослідженням, яке в жовтні охопило 837 точок продажу, найвищий рівень піратства зафіксовано у Вінниці, ( у 55% випадків пропонується встановити неліцензійне програмне забезпечення) в Миколаєві та Одесі (48% випадків).

 

Генеральний директор «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків наголосив, що Україна щороку втрачає 280 млн. дол. податкових надходжень до бюджету через використання неліцензійного програмного забезпечення.

 

«Операції з ліцензійним програмним забезпеченням — продаж, обслуговування і підтримка — дуже важливе джерело прибутку для всієї IT індустрії. За статистикою країн Центральної та Східної Європи, на кожний долар, отриманий Microsoft від продажу програмного забезпечення, компанії, задіяні у роботі з цим програмних забезпеченням заробляють удесятеро більше — 10,4 долари», — сказав Д.Шимків.

 

За його словами, зусилля по боротьбі з комп’ютерним піратством — це інвестиції в завтрашній день української сфери IT та стимул росту вітчизняної економіки.

Читайте также по теме