ГолосUA
18:05 27/11/2008

Третина українців готові всиновити дитину

34% громадян України готові взяти на виховання у власну сім’ю дітей-сиріт. />  

Таку заяву зробив сьогодні міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту, член Президія партії “Наша Україна” Юрій Павленко, відкриваючи сьогодні Всеукраїнський форум усиновлювачів.

За словами міністра, за дорученням Президента України Віктора Ющенка з 3 по 13 листопада на замовлення Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Мінсім’ї було проведено дослідження, яке свідчить про істотні зміни у поглядах українців на сферу захисту дітей. «34% опитаних висловили готовність розглядати особисто для себе можливість усиновлення, а це понад 2 мільйони осіб, понад 50% українців висловили готовність допомагати матеріально дітям-сиротам», — констатував Юрій Павленко.

«Ці та інші результати дослідження дають мені підстави говорити про те, що за 3 роки активної роботи в цій сфері вдалося змінити систему, а головне — ставлення громадян до проблеми усиновлення дітей», — підкреслив міністр.

За даними міністерства, лише цього року було усиновлено 6,5 тис. дітей із 35 тис., які були усиновлені за всі роки незалежності, а в поточному році Україна вийшла на результат, коли щодня усиновлюється більше дітей, ніж залишається сиротами.

 

Читайте также по теме