ГолосUA
17:06 30/10/2008

«Третьої» політичної сили в Україні не існує

«Третя» політична сила в Україні — це лише технологічний термін і міф. Таку думку сьогодні на засіданні круглого столу висловив політолог Володимир Фесенко. За його словами, широко уживаний сьогодні термін «третя політична сиила» — просто «міф і дурня».

«Третя по відношенню до кого?» — риторично запитує експерт. Володимир Фесенко впевнений, що сьогодні немає нових політиків на українській політичній арені.

«Черновецького, «Єдиний центр» та Тягнибока ніяк не можна назвати новачками», — вважає він. При цьому експерт зазначає, що запит на нову демократичну силу існує саме у помаранчевого електорату, який розчарувався і у Прем’єр-міністрі, і у Президенті. 

«На Сході подібний запит ще не сформувався. Незадоволені Партією Регіонів просто не підуть на вибори», — зазначив Володимир Фесенко.  />  
Аналізуючи ситуацію, зумовлену політичним візерунком України, експерт надав шанси Арсенію Яценюку та Анатолію Гриценку. При цьому підкреслив, що мало просто набрати необхідну кількість голосів для проходження до парламенту. Важливо вміти захистити їх, що, на думку Фесенка, не вдалося зробити під час минулих виборів Володимиру Литвину. 

Володимир Фесенко вважає, що оновлення політичного складу необхідно, перш за все, команді Тимошенко, якщо вона стане Президентом. «Ми вже зрозуміли, що її команда вміє блокувати суди та трибуни,а от керувати країною — ні», — заявив експерт. При цьому склад Партії Регіонів, на думку Фесенка, зміниться у прямо протилежному випадку: якщо вона послабить свої позиції на наступних виборах.
 
Підсумовуючи, Володимир Фесенко зауважив, що без оновлення лідерів політичних партій, зміни системи фінансування виборів із корумпованої на прозору, нічого в країні не зміниться.

 

Читайте также по теме